Bar Vert

20 adresjes voor 40 dagen zonder vlees

Die 40 dagen zonder vlees, dat wordt moeilijk, moeilijk, moeilijk. Geen zorgen, Guidesse maakt je leven minder zwaar met 20 top adresjes (in Antwerpen) om die vleesloze dagen vlotjes door te komen. Zo word je dus geen sociale eenling onder carnivoren maar weet jij dé hotspots van 40 dagen zonder vlees.

(ook geschikt voor dagelijkse vegetariërs)

1. Native

Native 40 dagen vlees

Native is één van de meest geliefde biologische lunch barretjes in de stad. Met heerlijke vegetarische gerechten waar zelfs de grootste carnivoor zou bezwijken, is dit the place to be tijdens 40 dagen zonder vlees. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan je er ook ’s avonds terecht (of je neemt ’s middags een extra portie mee om thuis op te peuzelen. Meer info over Native vind je hier.

 


 

2. Paul’s boutique

Paul's Boutique 40 dagen zonder vlees

Als je denkt aan burgers, denk je meteen aan ham. Bij Paul’s Boutique is dat volledig overbodig want zij hebben voor elke burger een heerlijke vegetarische versie (met uitzondering van de baconburger…). Wil jij ook je fastfood cravings tijdens 40 dagen zonder vlees? Meer info vind je hier.


 

3. Viggo’s

viggo's

Viggo’s is één van de top koffiebarretjes in Antwerpen. Ik hoor je nu al denken ‘Koffie is toch altijd vegetarisch?’ Dat klopt! Maar je ontbijt op zondag vaak niet! Bij Viggo’s bieden ze elke zondagochtend vegan pancakes aan als goede vervanger voor de eitjes met spek. Alle info over Viggo’s vind je hier.


 

4. Chickpea

Chickpea 40 dagen zonder vlees

Onlangs verhuisde Chickpea naar de Melkmarkt (25 te Antwerpen) maar de hummus bleef even lekker! Er staat (nog) geen review op Guidesse maar ik kan je alvast meegeven dat dit een aanrader is. Ga voor de full monty met falafel quinoa met een bio hummus en salade. Geen mens die nog aan die steak tartaar denkt. Volg ze ook alvast op Facebook.


 

5. Bar Vert

Bar Vert

Ook al komt de naam  ‘Bar Vert’ voornamelijk van de ligging in het ‘Groen Kwartier’ in Antwerpen, toch vind je hier behoorlijk wat vegetarisch terug. Proef zeker één van de flatbreads of één van de dagelijkse specialiteiten zoals deze vegetarische bietensalade op de foto. Meer foto’s en info vind je hier.


 

6. Eten vol leven

Eten Vol Leven
Copyright Lora, w. Yelp

Eten Vol Leven brengt zeker variatie op je menu! Elke middag lunch & op vrijdag dinner night (toch een echte must tijdens die dagen zonder vlees). Probeer zeker de pasta gemaakt van courgette! Sleutelwoorden zijn: organisch, rauw, gezond. Meer kan een mens toch niet willen tijdens deze moeilijke 40 dagen?

Adres:

Minderbroedersrui 52
2000 Antwerp

www.etenvolleven.be


 

7. Soekmekaar

Soekmekaar

Eigenares Lien houdt zich voornamelijk bezig met wereldkeuken en hier vind je dus best wat alternatieven voor vlees. Je kan hier ook gewoon komen voor de fantastische taart of een babbeltje. Ontdek er alles over op de blogpost over Soekmekaar.


 

8. Greenway

greenway

Deze hippe keet ligt pal op de Groenplaats. Geitenwollensokken gehalte -5 en heerlijke veggie opties voor de lunch. Je laat die boterhammenworst in no time in de supermarkt liggen eens je hier bent gepasseerd. Meer weten? De Blogpost vind je hier.


 

9. De Broers van Julienne

Broers van Julienne 40 dagen zonder vlees
Copyright Julie, D. Yelp

Bij de Broers van Julienne kan je 100% terecht voor een volwaardig vegetarisch menu. Gelegen in de Kasteelpleinstraat (45, 2000 Antwerpen) en met items op de kaart zoals  (vegetarische) artisjok kroketten, quiches en stoofpotten zijn wij helemaal fan! Ze koken zoals ze het thuis doen, met eerlijke ingredienten, waar mogelijk van bio kwaliteit, olijfolie en alles huisgemaakt van begin tot einde. eer info? www.debroersvanjulienne.be


 

10. TAN

Wil je graag iets chiquer uit eten? Heb je geen inspiratie om ‘weer eens vegetarisch te koken’ (o, wat duren die 40 dagen toch zo lang!). Tan biedt het antwoord. Links het restaurant met een ruim vegetarisch ontbijt, rechts een winkel vol gezonds & lekkers. Neem alvast een couscous salade voor volgende dag mee en sla twee vliegen in één klap!

TAN

Adres

Rue de l’Aqueduc, 95
1050 Bruxelles (Châtelain)

www.tanclub.org


 

11.  Only Cheese

Als we geen vlees mogen eten, dan kunnen we nog wel genieten van kaas. Bij Only Cheese kom je niet in de verleiding want hier hebben ze dus -juist ja- alleen maar kaas. Genieten zal je hier zeker want alles in de shop/bar is van bekende Kaasaffineurs Van Tricht. Smullen maar!

Adres: Boomgaardstraat 1-3

2018 Antwerpen

Din-zat: 10a.m. tot 6.30 p.m.
Zondag: 9 a.m. tot – 1 p.m.

12. Tranquilo

Tranquilo

Aan Mexicaans vegetarisch geen gebrek bij Tranquilo! Taco’s met butternut pompoen en kool, it is! PS: de Margarita bevat ook geen vlees.

Meer foto’s en info vind je hier.


13.  Orso

Orso pizzeria
Copyright Katty P-Yelp

Pizza hoeft niet altijd met vlees te zijn. Bij Orso zijn er meer dan voldoende vegetarische alternatieven. Bufalina, Margherita en zucca e funghi zijn er maar enkele van! Met andere woorden ook pompoen, bospaddenstoelen, biogeitenkaas en salie… Komt het water al in je mond? Sluit ook af met een tiramisu en je gaat zeker tevreden naar huis. Orso pizzeria staat ook op de blog!


 

14. Falafel Tof

FALAFEL TOF2

Met falafel zit je nooit verkeerd: vegetarisch én budgetvriendelijk. Bij Falafel Tof maken ze ook nog eens alles vers! Ga jij voor topping mania met een bergje erbovenop of liever de pure smaak van de falafel met enkele smaakversterkers? Lees hier alles over Falafel Tof. 


 

15. Zaowang

Zaowang

Sushi hoeft niet altijd met vis te zijn. Bestel een portie edamame en tempura van groentjes als voorgerecht, dim sum veggi style tussendoor en vraag naar de verschillende vegetarische sushi- en makirollen (en wat zeewiersalade please!). Is de verleiding je toch te groot? Kies dan voor take away! Meer weten over Zaowang? Klik hier.


 

16. Bites & Wines

Bites & Wines 40 dagen zonder vlees
Copyright Katherine N. -Yelp

Zo mogelijk is alles hier vegan (zelfs bepaalde wijnen!). Beter dan hier, ga je het nergens vinden. Goed nieuws: ze hebben ook take away! Hun motto is ‘onschuldig genieten’ en dat is wat wij zeker gaan doen tijdens 40 dagen zonder vlees.

Adres:

Oude Beurs 60

2000 Antwerpen

Voor de openingsuren, ga naar de website.


17. Zondagse Brunch Lara kookt bij Kornèl

‘Lara Kookt voor u’ is een vegetarische cateraar én dagrestaurant. Het hipste concept is nu de Sunday Brunch (Yay, Sunday blijft funday zonder vlees!).

Wat is het volgens hen? Kornél organiseert een zondagse Brunch in samenwerking met Lara kookt voor u. Wat eten we? Het brunchbuffet bestaat uit een aantal originele slaatjes, smakelijke vegan belegjes, bio-brood, kaasjes, frittatta van groen, huisgemaakte granola met yoghurt en zoetigheden. Alles is veggie, er zijn veel vegan opties. Wat kost het? 15 euro! (drankjes niet inbegrepen) Wat moet ik daarvoor doen? Reserveren op kornelkoffie@gmail.com. Stuur een e-mail met ‘BRUNCH’ als onderwerp en het aantal personen.  Ik heb zo het gevoel dat deze zondagse brunch snel gaat vol zitten deze weken…

Lara kookt voor u
Copyright Lara kookt voor u

Mensen die ook na die 40 dagen meer groentjes willen eten, kunnen ook bij Kornèl groentepaketten bestellen want vanaf 6 april is Kornél ook een afhaalpunt voor de biogroenten (en fruit) van Emma en Bas van Herdershof. Bestellen via het Herdershof, elke woensdag af te halen van 11 tot 18h in Kornél.

Adres:

Sint-Lambertusstraat 1
2600 Berchem


18. Savan’s Aahaar

Aahaar

Volgens Yelper Michael, V. ‘Van buitenaf zou je het niet zeggen, maar Ahaar is het beste Indische restaurant dat ik tot hiertoe in België gevonden heb.’ Tijdens de 40 dagen zonder vlees, zijn wij vooral enthousiast over dat buffet dat maar 10 euro kost met een bom van vegetarische gerechten. Als je groentenbudget op het eind van de maand dus net iets minder is, is dit de plaats om aan te schuiven!

Adres:

Lange Herentalsestraat 23
2018 Antwerpen

Meer info? Check de website.


19. Bakkerij Goeiemorgen

Bakkerij Goeiemorgen
Copyright Bakkerij Goeiemorgen

Heb je het moeilijk om ’s middags vegetarische opties te vinden? Bakkerij Goeiemorgen helpt je een handje! Vegetarische belegde broodjes zijn hun forte! Namen zoals de auberginaliteit en de brave burger, maken ons heel erg nieuwsgierig! Je vindt er soms zelf worstenbroodjes met alternatieve worst, voor zij die hun saucijzenbroodje niet missen kunnen!

Volg zeker hun Facebookpagina voor het wekelijkse aanbod!

Adres:

Statiestraat 169

2600 Berchem


20. Jones & Co

Jones & Co
Copyright Laura N -Yelp

Nu Tournée Minérale helemaal voorbij is, kan je natuurlijk je zin in vlees ook gewoon verdrinken en daarom is het laatste adresje een cocktailbar. Bezoek deze Jones & Co en wij beloven je dat er geen vlees in de drankjes zit! Naast perfecte G & T’s, hebben ze hier ook een uitgebreide keuze aan rum, whiskey en bier. (Ik weet het, het is een beetje een stoute afsluiter!)

Adres:

Pelgrimstraat 7

2000 Antwerpen

Bezoek hier de Facebookpagina.


Dit waren de 20 geweldige vegetarische adresjes in Antwerpen. Heb je zelf nog suggesties? Laat het dan gerust weten in de comments! Hopelijk kom je die 40 dagen nu vlot door want lekker vegetarisch eten, je vindt het overal!

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comments on “20 adresjes voor 40 dagen zonder vleesAdd yours →

Geef een reactie