Elegant, August

Een gloednieuwe bar / restaurant / hotel met de passende naam August, vult een leegte in het steeds bruisendere Groen Kwartier in Antwerpen. Het lange leegstaande August(ijnenklooster) in de historische militaire kazerne werd gerenoveerd en kon geen elegantere invulling wensen.

August, de bar

De stijlvolle bar vindt plaats in het oude klooster zelf met bijbehorende indrukwekkende plafond en modern interieur. Het is de ideale  stek voor een business meeting overdag of een classy first date met indrukwekkende drankjes en barfood. Wij testten alvast de tempura van oester en likken onze duimen af terwijl we ze naar boven steken.

De aanpalende rustgevende tuin is vast en zeker een unicum in Antwerpen. Uit de wind, in de zon en met een rotsenformatie in het midden kan je ultiem genieten van je glaasje (lekkere rosé) en een perfect gedresseerd bordje.

August, het restaurant

Het effectieve restaurant bevindt zich in de gang rondom het klooster zelf. Met een overvloed van licht en gerechten van topchef Nick Bril, ook gekend van buurrestaurant The Jane, geniet je alvast van een unieke culinaire ervaring.

Alle gerechten op de kaart zijn gericht op het product zelf.  Lokaal gekweekte groenten mag je bij August dan ook zeer letterlijk nemen. De groenten komen namelijk van het aanpalende city farming project PAKT en groeien dus op het dak van de buren! Ook fijn om te weten dat dineren bij August volledig gebeurt met eigen ontworpen borden en bestek én nog betaalbaar is.

Ook benieuwd naar alle nieuwtjes van August? Volg ze dan op Instagram.

August

August bar antwerpen

August Restaurant

August antwerpen

Terras August groen kwartier

Hotspot details

Jules Bordetstraat 5
2018 Antwerp, Belgium
+32 3 500 80 80

Wist je dat de Jules Bordetstraat vroeger niet bestond? Deze straat werd pas gecreëerd nadat het het Groene Kwartier gerealiseerd werd. Hiervoor werd het geheel als ‘Militaire Kazerne’ beschouwd. De dichtstbijzijnde ingang tot is gelegen in de Marialei.

Reserveren kan via deze link of als je een tafel wenst voor meer dan zes, stuur dan een mailtje naar restaurant@august-antwerp.com.

 

 

Mon — FriSat — Sun
Ontbijt07:00—10:0007:30—10:30
Lunch12:00—14:00
Avond18:00—22:00

 

 

 

 

 

0 comments on “Elegant, AugustAdd yours →

Geef een reactie