Kommilfoo: hoe het moet

Kommilfoo, GaultMillau, het moet zo. Vaak kies ik voor een simpelere keuken, een iets goedkoper alternatief maar met de restaurantweek ga ik helemaal wild. Deze keer bij Kommilfoo. Van A tot M van Michelinster en verzorgd tot op het eind van het alfabet. Personeel met een alziend oog, geen moment zonder een gevuld glas wijn. Zo moet het zijn. Fine dining op zijn best.

Ik nam het drie gangen menu en mijn compagnon nam er nog eentje extra. Begonnen met twee amuses en een voorgerecht, als nagerecht een moderne take op de tiramisu. De smaken verrassen me elke keer weer. Zoveel variatie op één bord, zo’n krachtige smaken waar we in de dagelijkse keuken nooit mee in aanraking komen.

Duroc varken als hoofdgerecht, ribbetjes en varkenswang naar een hoger niveau getild. Met een gerookte smaak die niet te overtreffen valt en complementaire groenten, was dit mijn favoriet van de avond. Die ribbetjes, de lekkerste en zachtste die ik ooit gegeten heb, mogen ze voor mij ook aan huis leveren in een XXL emmer. Kortom: Het hoofdgerecht was een regelrechte voltreffer.

Ik was ook echt onder de indruk van de wijn. Die kaart bleef maar komen. Pagina’s vol heerlijke wijnen van alle kleuren en streken, Kommilfoo discrimineert niet. De droge witte wijn uit Umbrië als aperitief was uitstekend en je kan trouwens ook kiezen voor aangepaste wijnen bij het diner.

Tip: Ben je een grote eter? Bestel dan zeker een koffie achteraf. Deze komt met een koekje en een cuberdonneke en een smoutebolleke en een cakeje… Geniet gerust nog even verder voor je met je goed gevulde buik naar huis gaat.

Kommilfoo

Kommilfoo

Kommilfoo

Kommilfoo

Kommilfoo

Hotspot details

Waar vind je Kommilfoo? Het adres is Vlaamse Kaai 17, 2000 Antwerpen.

Ik kan Vlaamse en Waalse Kaai nooit uit elkaar houden, goede truc de Waalse kaai ligt aan de kant van het Water en dat is beiden met een W. Kommilfoo ligt dus aan de kant van het Museum van Schone Kunsten.

Reserveren? Absoluut! Hier is de link. Ben je met een grote groep? Geef dan even een belletje op +32 3 237 30 00!

 

Lunch: dinsdag tot vrijdag van de middag tot 2 p.m.

Diner: dinsdag tot zaterdag van 7 p.m. tot 9.30 p.m.

 

 

1 comment on “Kommilfoo: hoe het moetAdd yours →

Geef een reactie