Falafel Tof

Al maanden stond Falafel Tof op mijn ‘to eat’ list en nog nooit was ik er geraakt (ook omdat het ’s avonds altijd megadruk is en nu weet ik ook waarom). Mijn verwachtingen waren hoog en YES, ik vind falafel tof!

Velen onder ons hebben misschien al eens falafel aangeraakt, erover nagedacht of zelfs eens geproefd in een restaurant dat hier geen specialist in is. Was je toen geen fan? Dacht je ‘bweikes’ als die substantie je tong aanraakte? Ga dan zeker nog eens naar Falafel tof want hier is geen mens die zegt ‘nee, ik lust geen falafel’.

Waar ik me vooral van verbaasde was de prijs. Normale prijzen voor een lunch maar zeker voor ’s avonds spotgoedkoop! Ik zal je even uitleggen hoe het werkt: je kiest je maaltijd -of een broodje falafel alleen (geen vijf euro), of een menu met patatjes en een drankje bij voor nog geen negen euro-, je kan nog een paar extra toppings kiezen zoals hummus (again zo’n ondergewaardeerd iets). Na het afrekenen aan de kassa, word je wat later geroepen met het pitabroodje met verse en krokante falafel in. Jij mag dan zelf kiezen welke toppings je wilt. En er is vééééél. Van pikante pepers tot rode biet en rode ajuin. Dit geeft het toch wat een eigen touch, je kan je eigen smaak kiezen.

falafel tof

Ga jij voor toppingmania met een bergje erbovenop of liever de pure smaak van de falafel met enkele smaakversterkers?

Op tafel komen dan ook nog eens verschillende sausjes waaronder mayo en ketchup (dikke plus tegenover de doorsnee pita) en ook looksaus, een mangosausje,… De patatjes zijn ook lekker crispy gebakken halve maantjes die net genoeg gekruid zijn.

Mijn mond viel open van verbazing toen ik in de namiddag zag hoe de man in de keuken alles met de hand sneed! Homemade patatoes, sla, en toppings! Verser dan hier krijg je het niet. Het enige minpunt is dat ze geen wijn hebben, alleen bier. And you know that I love my glass of wine…

 

Hotspot Details

Reserveren? Je zou wel willen, maar helaas pindakaas.

Adres: Hoogstraat 32, 200 Antwerpen

Wanneer kan je dit lekkers proeven? Van maandag tot donderdag van de noon tot 8 p.m. en op vrijdag en zaterdag tot middernacht. Omdat het weekend is gaat het op zondag pas open om 1p.m, uitslapen is de boodschap!

0 comments on “Falafel TofAdd yours →

Geef een reactie