Delicate, cheese please!

Alle kaasliefhebbers steken meteen hun neuzen in de lucht want dit is wel hét (lunch)adres als het kaas betreft. Delicate is een prachtige delicatessenzaak waar je ook kan lunchen.

Boenk erop

De kazen en charcuterie worden per seizoen hand gekozen door Barbara Doganay. Deze geweldige madam die ook sommelier en fromagier is (ja, dat bestaat!), werkte eerder bij grote namen zoals Sergio Herman en de kaasaffineurs Van Tricht. Gelukkig voor ons startte ze dus zelf een eigen zaak op het Zuid in Antwerpen.

Zoek je dus iets speciaals dat je niet zomaar in de supermarkt vindt? Delicate heeft vast het antwoord. Barbara zelf noemt het ‘gedurfde keuzes’. Naast gedurfde kaas, vind je er ook spannende charcuterie en producten met iets extra zoals ‘lingue flatbread crackers met truffel’ of ‘shocking chocolate granola’.

Ontbijt, lunch én aperitief

Op de lunchkaart vinden we een beperkt aantal veranderende salades en broodjes, waardoor je altijd wel iets nieuws kan proberen. Alles is kraakvers en perfect gebalanceerd. Laat je dus ook een uitstekend glaasje wijn adviseren door Barbara om de ervaring helemaal compleet te maken.

Wij testten alvast de salade met roquefort, appel, rucola, pijnboompitjes, walnoten en honing en het broodje feta, gerookte kip, hummus en rucola. De meeste gerechten op de kaart bevatten dus wel -niet zo verrassend- kaas!

Je komt naar Delicate om te lunchen en je gaat vast naar huis met een zak vol lekkers want geef nu eerlijk toe, alles wordt toch beter met (goede) kaas?

Hotspot Delicate details

Van dinsdag tot vrijdag van 9.30u tot 18.30 en op zaterdag van 10.00u tot 18.30 kan je bij Delicate terecht om je stoutste kaasdromen te vervullen.

Zoek jij nog andere lunchadresjes? Die vind je hier.

Adres:

Gijzelaarsstraat 58, 2000 Antwerpen

Tip: het terrasje is snel volzet dus als het mooi weer is, wil jij alvast de eerste zijn.

0 comments on “Delicate, cheese please!Add yours →

Geef een reactie