Azumaya

Azumaya: méér dan matcha

Azumaya staat bekend als een ‘theehuis’ maar toen ik er binnen stapte, vond ik het allesbehalve dat. Het is een minimalistische, Japanse ontmoetingsplaats.Bye bye connotatie bloemenservies en bijpassende tafelkleedjes… Hello lifestylegadgets die elke maand wisselen van aanbod,  theepotten en waterketels (die je water effectief van kwaliteit verbeteren, OMG it’s real!) en geweldige thee in strakke kopjes, natuurlijk.

Met het uitzicht op de Leopoldplaats zou je hier op je gemak een hele dag thee kunnen sippen met de voorbijgaande televisie van menselijk leven. Eigenaar Michael is enorm gepassioneerd door zijn vak, dat zie je, dat hoor je, dat proef je. Als je hier ‘gewoon’ binnenspringt voor een tasje thee, krijg je zijn uitgebreide kennis er gratis en voor niets bij. Je hebt meteen zin om er nog eentje te proberen. En nog één. En wat patisserie?

Ik geef eerlijk toe dat ik dacht ‘wat kan je nu leren over thee’. Er is een wereld voor me opengegaan. Blijkbaar ben ik op dat vlak een echte cultuurbarbaar want ik wist zelfs niet eens dat je niet elke soort thee mag zetten met kokend water.

Workshops

Bij een workshop krijg je drie verschillende soorten thee om te proeven met bijbehorende Japanse patisserie. Zo leerde ik dat onze groene thee slechts een subtractie is van de originele. Japanse groene thee bestaat uit een poeder dat gemaakt werd van de blaadjes van de theeplant die volledig vermalen werden.

Toffe facts over Japanse patisserie

  • Het is vaak héél erg zoet, zo gaat het perfect bij de groene thee die vaak bitter kan zijn. De combinatie van beiden is perfect!
  • De patisserie heeft veel glutenvrije stuks! Bijvoorbeeld de kerstrol (die trouwens overheerlijk is!). Hij heeft rodenbonenpasta en een luchtig deeg, daardoor is het ook laag in calorieën én er zitten minder suikers in dan in onze patisserie. Dat noem ik een dubbelcheck.

 

Azumaya

Azumaya

Azumaya

 

Azumaya

Azumaya

Hotspot Details

It’s all about location: Leopoldplaats 12, 2000 Antwerpen

Spring binnen voor een kopje thee van dinsdag tot zaterdag van 1 p.m. tot 6 p.m., op zaterdag kan je al terecht van 11 a.m.

P.S. Dit is ook een excellente plaats om geschenkjes te kopen en ja, die super workshops komen ook in cadeauvorm!

 

0 comments on “Azumaya: méér dan matchaAdd yours →

Geef een reactie