Friday bij de Frieterij

Vers gesneden frietjes, black angus kroketten en home made truffel mayo? Daar zeg ik meer dan driemaal ‘ja’ tegen. Haute friet is Hot. En ik heb er helemaal niets op tegen! Bij de Frieterij is alles artisanaal en dat proef je.

De inrichting van de Frieterij scoort meteen. Een prachtig hoekpand met veel licht, een leuke vloer met print en een grote foto van hoe het allemaal begon: verse frietjes van de frietvelo, foodtruckstyle. In het midden vinden we een berg van zakken aardappelen. Modern, strak en met het oog op het artisanale. Zo hoort het.

Net omdat alles vers/bio/artisanaal is, vind je er niet de meest uitgebreide vleestoog. De ‘mmm van Mora’ en andere voorgekauwde diepvriesbrol zijn hier simpelweg niet welkom. 

Wat vind je er dan wel? Artisanale oude kaaskroketten, groentenkroketten, black angus kroketten, garnaalkroketten, kreeftkroketten en natuurlijk zwezerik kroketten. Ook Mexicano lovers en curryworst speciale fans zijn hier bij het juiste adres. Alle (fris)drank is van Fritz.

De heerlijke krokante frietjes snijden ze hier ter plaatse (die zakken patat liggen er dus niet enkel voor de show!).  Als je de Frieterij in de Boomgaardstraat passeert op een sluitingsdag, zie je het personeel druk in de weer alles te prepareren voor de opening.

Net zoals Haute cuisine, zijn de porties eerder aan de slanke kant. Wees dus niet te gierig en bestel je zelf een groot frietje of voor een echt hongerke een XL. Prijs gewijs zijn ze net iets duurder dan het standaard lokale fritkot maar hé, het is dan ook een Frieterij.

Frieterij

Frieterij

Frieterij

Frieterij

Frieterij

Frieterij

Frieterij

Hotspot Details

Open van Wo-Zo 4-10 p.m. (Friday bij de Frieterij, it is!)

Prijs: tussen de 7 en 15 euro p.p. (en dan heb ik het niet over een mini zonder saus en een frikandel zonder speciaal)

Waar?

Frieterij
Boomgaardstraat 204
2600 Berchem
Tel: 0473-252208

1 comment on “Friday bij de FrieterijAdd yours →

  1. Dat is wat iedereen wil, vers gebakken lekkere frietjes. En de verse bijhorigheden. Voor ieder wat wils en super verse producten. Dat noemen wij pas echt verwennen. Een super leuk artikel goed geschreven. Dat vraagt een bezoekje niet waar? Ik ga het in ieder geval proberen als ik in de buurt ben.

Geef een reactie